Dissabte, 16 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La biblioteca Torras i Bages reoberta amb el 50% d’aforament

De moment, encara no es poden dur a terme a la biblioteca activitats culturals que comportin l’assistència de públic.

A causa de l’aplicació de les noves mesures decretades pel Govern de la Generalitat, s’han reprès alguns dels serveis que ofereix habitualment la Biblioteca Torras i Bages i que havien quedat temporalment interromputs. Els usuaris de la biblioteca ja poden accedir lliurement a tot l’edifici, amb la restricció del 50% d’aforament. També s’ha reobert la sala infantil, la sala de revistes i la sala d’estudi i hi ha lliure accés a la col·lecció.

La Bernadette Hortal és bibliotecària de la Biblioteca Torras i Bages de Vilafranca. Explica que estan il·lusionats amb la reobertura de la biblioteca, però també desconcertats pel canvis constants de la normativa.

Tot i la suspensió de les activitats presencials, des de la biblioteca han pogut mantenir alguns projectes. Un exemple és el del projecte de les ‘Bosses sorpresa’ per a la canalla. Es tracta d’una bossa que prepara l’equip de la biblioteca amb varietat de llibres, revistes, música i cinema adaptat a diferents edats per tal que els usuaris les agafin en préstec sense saber què hi ha a dins. Un cop a casa obren la bossa i descobreixen el seu contingut.
Per fomentar la lectura dels infants d’entre 9 i 13 anys, també compten amb el concurs ‘Puja al tren’. Enguany enceten la cinquena edició d’aquesta iniciativa creada conjuntament entre les biblioteques de l’Alt Penedès i el Garraf. En aquest concurs, cada participant rep un mapa literari, on hi troba 5 línies de tren que el porta a un viatge diferent en funció de la temàtica escollida: humor, aventures, experiències, terror i clàssics. Cada línia consta de diverses parades i cada parada proposa el títol d’un llibre. Un cop llegits un mínim de tres llibres del mapa, i demostrada la seva lectura a partir de les preguntes formulades pels bibliotecaris, els concursants rebran un diploma viatger i entraran en el sorteig d’un premi literari.

A més, des de la Torras i Bages també han programat un parell d’activitats virtuals, en les que cal inscripció prèvia a través de la web de la biblioteca. La primera serà aquest dimarts a les 7 del vespre. Es tracta de ‘A les dones ens agrada més suau?’, una tertúlia literària sobre literatura, erotisme i sensualitat que comptarà amb la presència de l’actriu Gemma Sangerman que dramatitzarà la lectura de textos d’algunes autores molt conegudes pel públic en general.
La segona és un taller de crear aplicacions per a Android a través de Google App Inventor. Es tracta d’una proposta de dues sessions que es faran telemàticament dimecres 2 i dimecres 9 de desembre a dos quarts de 6 de la tarda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: