Divendres, 23 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC diu que la Generalitat «no pot ser una eina de repressió estatal»

Els diputats d’ERC José Rodríguez i Rut Ribas han explicat el seu posicionament sobre el cas de l’Adrian Sas i diuen que la Generalitat «no pot ser una eina de repressió estatal».

Els diputats d’Esquerra Republicana José Rodríguez i Rut Ribas, acompanyants per membres de l’executiva local, han ofert una roda de premsa a Vilafranca sobre el posicionament d’ERC respecte el cas d’Adrian Sas. Els republicans expliquen que hi havia un acord consensuat pel seu grup, amb la CUP, Comuns i Junts per Catalunya i traslladat al Departament d’Interior, pel qual la Generalitat retiraria els càrrecs que comportaven pena de presó per al vilafranquí, jutjat dimarts pels delictes de desordres públics, atemptat a l’autoritat i lesions suposadament comesos per ell a les protestes del primer aniversari de l’1 d’octubre.

Segons Rodríguez, el Conseller d’Interior, Miquel Sàmper, de Junts per Catalunya, havia adquirit aquest compromís i el va trencar, mantenint la petició de 5 anys i mig de presó. El diputat d’ERC afirma que, tot i que la Generalitat té l’obligació de defensar els seus treballadors públics, «aquesta defensa no es pot utilitzar com un mecanisme de repressió». Rodríguez diu que «la Generalitat no pot ser una eina de repressió estatal i ara mateix ho està sent».

El mateix missatge ha transmès la diputada penedesenca Rut Ribas qui, a més, posa èmfasi en la Llei Mordassa. Un marc legal que, segons els republicans, «criminalitza la mobilització social i política dissident i atorga un ampli poder als cossos policials, propiciant que puguin fer i desfer a la seva manera i quedar impunes».

La roda de premsa a Vilafranca sobre el cas d’Adrian Sas es dona poques hores després de la crisi oberta aquest dimecres al Parlament de Catalunya entre els socis de Govern, ERC i Junts per Catalunya, sobre les filtracions que hi ha hagut al voltant del pla de desescalada de la Covid-19.

D’altra banda, el grup municipal d’ERC va convocar aquest dimecres a la tarda una roda de premsa per tractar la situació dels empadronaments a Vilafranca i l’emergència habitacional. La regidora Mònica Hill va estar acompanyada d’altres membres d’ERC i de la Malika, una dona de 63 anys que porta més de tres mesos al carrer i que denunciava traves burocràtiques per accedir al padró i, per tant, a la resta de serveis.
Hill demanava al govern municipal que actuï «ja» davant d’una situació insostenible que afecta «una cinquantena de persones a Vilafranca».

Des d’ERC recorden que el padró és una eina indispensable per accedir als serveis bàsics i afirmen que els 4 pisos d’emergència habitacional de què disposa Vilafranca són clarament insuficients. Les republicanes s’adreçaran al Síndic de Greuges per tractar aquest tema i no descarten recórrer a «mesures legals» si l’Ajuntament no hi posa remei.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: