Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els cellers de la comarca ja tenen a punt el seu Vi Novell

Com cada 11 de novembre, coincidint amb Sant Martí, és moment de donar a conèixer el vi novell recentment elaborat

Aquest dimecres la Setmana del Vi Català ha dedicat la seva programació a parlar de consum i, de retruc, s’han fet diverses tertúlies i converses sobre el vi novell. A Covides, per exemple, malgrat les dificultats d’aquest any, qualifiquen d’excel·lent l’anyada. Ho explicava el seu president, Fèlix Galimany. Galimany comentava que enguany hi ha hagut una reducció important de la collita per l’afectació del míldiu però el raïm veremat ha resultat sa. Covides ja té elaborat el primer vi de la temporada i en els propers dies es podrà trobar a les botigues especialitzades per al seu consum. La directora tècnica de Covides, Maria Galup, explicava com ha estat el procés d’elaboració.

Covides acostuma a fer una festa de presentació de les noves anyades per als socis i sòcies a principis de desembre a Sant Sadurní, però enguany s’ha cancel·lat per la situació sanitària i es farà de manera virtual. Entre les activitats destacades de la Setmana del Vi Català per aquest dimecres, figuren ‘Vi novell: un vi de nivell’ o ‘Converses de Vi Novell’ amb la participació de Covides i Maset del Lleó, entre altres cellers de Catalunya.
En total són 9 els cellers que elaboren vi novell a tot Catalunya. A l’Alt Penedès, a més de Covides, també hi ha la Cooperativa de La Granada i Maset del Lleó.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: