Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El nucli local de la UCRF reivindica una solució per evitar morts a la Mediterrània

Aquest dissabte la Unitat Contra el Racisme i el Feixisme va ser l’entitat convidada pels Músics per la Llibertat a parlar a la plaça de la Vila.

Cada dissabte s’ofereix a una entitat de la vila o del Penedès a explicar quines són les seves activitats. Primer es van poder escoltar el Cant dels Ocells i l’Estaca. Tot seguit Georgiana Ciupag va llegir un manifest. Després va ser el torn dels Segadors i en finalitzar es va donar la paraula novament a Georgiana Ciupag i Lisbeth Murga que van exposar els àmbits de treball de l’entitat i el seu nucli local a Vilafranca.
En primer lloc Georgiana Ciupag va voler dedicar l’atenció al fet que en la darrera setmana han mort 480 persones que intentaven creuar el Mediterrani per venir d’Àfrica cap a Europa. Va demanar a la Unió Europea vies legals perquè puguin fer-ho sense perdre-hi la vida i va demanar també un minut de silenci a la plaça.
Tot seguit ella i la Lisbeth Murga van explicar els àmbits de treball de la Unitat Contra el Racisme i el Feixisme, que des de gairebé fa un any disposa també d’un nucli local a Vilafranca.
Un dels àmbits de treball és el de reclamar la regularització per a tothom i un altre el d’obrir les fronteres.
I l’entitat treballa també contra el racisme a casa nostra.
A l’acte van alertar del creixement dels grup polítics racistes arreu. A Espanya amb Vox i a Catalunya amb el Front Nacional.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: