Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquesta setmana es fa una nova edició del Gran Recapte, amb un format adaptat a la Covid

Aquest 2020 preveuen arribar a finals d’anys havent repartit uns 500.000 kg de menjar a l’Alt Penedès, quan durant tot l’any 2019 en van repartir uns 380.000 kg. Un creixement motivat per la Covid.

Des d’aquest dilluns i fins diumenge se celebra l’edició d’aquest 2020 del Gran Recapte que recull aliments bàsics que es destinen a cobrir les demandes del Banc d’Aliments. Enguany el funcionament és diferent als anys anteriors, ja que les normatives sanitàries a causa del coronavirus limiten les concentracions de persones i per tant no hi haurà en els establiments col·laboradors els voluntaris per recollir els aliments; però sí n’hi haurà el cap de setmana informant de la campanya.

Precisament la recollida d’aliments es fa de manera diferent aquest 2020, ja que les persones que vulguin col·laborar no han de comprar els aliments que vulguin donar al banc dels aliments, sinó que a l’hora de pagar la seva compra a l’hora a caixa poden fer una donació econòmica a través d’un codi gran recapte que es destinarà íntegrament al Banc dels Aliments. Hi ha alguns imports prefixats que van des d’un euro fins els 50, però també es poden fer aportacions més grans si es desitja. Manel Medialdea és el responsable de l’Associació Ressó i delegat del Banc d’Aliments a l’Alt Penedès.

Des del Banc dels Aliments consideren que aquest sistema pot aportar com a positiu el fet que podran adquirir aquells aliments dels que tinguin més mancança o demanda en els diferents bancs, i per tant ajustar més els seus estocs d’aliments a cada moment podent oferir al mateix temps una major varietat de productes als seus usuaris.

L’entitat remarca també que aquest nou sistema no buscar recaptar diners, ja que totes les donacions es destinaran a la compra d’aliments.

Recordar que fins el 16 de desembre també es poden fer aportacions via telemàtica, entrant a la pàgina web www.granrecapte.com hi ha l’enllaç per poder-ho fer.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: