Dilluns, 15 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Rebost Solidari experimenta un descens d’usuaris amb la millora de la situació sanitària

La reactivació econòmica ha permès a molta gent millorar la seva situació econòmica i ha deixat de requerir el servei del Rebost de l’Associació Ressò

L’any 2020 el Rebost Solidari de l’Associació Ressò va ser un fidel indicador de la situació socio-econòmica derivada de la pandèmia de COVID-19, amb la frenada en sec de molts sectors. En conseqüència, molta gent va perdre el seu lloc de feina, també van patir ERTOS i propietaris de molts negocis van haver de fer mans i mànigues per intentar quadrar els números.

Enguany, amb la recuperació progressiva de l’activitat en gairebé tots els àmbits, al Rebost Solidari han experimentat un descens notori en el nombre d’usuaris que han requerit aquest servei, en comparació a les dades de fa dotze mesos.

La tasca de rebost solidari és possible, en bona part, al suport desinteresat dels voluntaris que, a diari, atenen les necessitats dels usuaris que s’hi acosten.

La Pepi va ser una de les persones usuàries del Rebost Solidari, un cop va quedar vidua del seu marit, durant el 2020. Mesos després, ha pogut refer la seva vida, ja no necessita el servei però aporta el seu granet de sorra com a voluntària.

Des de la regidoria de drets socials de l’Ajuntament de Vilafranca, Ramon Zaballa, fa una valoració molt positiva de la tasca que duu a terme el Rebost Solidari de l’Associació Ressò des de fa un bon grapat d’anys.

Des del Rebost Solidàri també remarquen que cal acabar amb certs estigmes i prejudicis que corren al voltant d’un servei obert a tothom qui ho necessiti, i que cal combatre certs arguments xenòfobs sobre el país de procedència dels usuàris. Per exemple, amb les dades de Vilafranca a la mà, cal destacar que, de manera majoritària, els beneficiaris són de nacionalitat espanyola.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: