Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca té una tendència a l’alça de locals buits des d’abans de la pandèmia

S’ha aprovat un decret llei que fixa que si propietaris i llogaters d’establiments tancats o en parcial funcionament per la Covid-19 no arriben a cap acord, l’import de lloguer es rebaixarà un 50%

Amb l’arribada de la pandèmia i la crisi sanitària, social i econòmica, cada cop es veuen més locals tancats i en lloguer a Vilafranca, però aquesta tendència ja va començar abans de la Covid-19, segons asseguren les agències immobiliàries amb les que hem parlat. A Serra Grup Immobiliari la principal tasca en aquest aspecte és la d’intentar que propietaris i llogaters de locals arribin a un acord per a poder mantenir la relació contractual.

En les darreres hores el Consell Executiu ha aprovat un decret llei que fixa que si propietaris i llogaters d’establiments tancats o en parcial funcionament per la Covid-19 no arriben a cap acord, l’import de lloguer es rebaixarà un 50% automàticament. Però Fito considera, a més a més, que actualment hi ha massa burocràcia entorn de l’obertura de nous establiments i que les administracions haurien de facilitar també aquestes gestions.

El gerent de Finques Anoia Penedès, Max Jané, coincideix a dir que a Vilafranca existeix un greu problema amb els locals tancats. Un problema que va més enllà del preu dels lloguers i que contempla els alts impostos que han d’assumir els empresaris.

Jané afegeix que un altre punt desfavorable per a l’obertura de nous locals és el fet de que Vilafranca no està configurada com a un nucli comercial important. I per tant creu que s’haurien de potenciar altres carrers de la vila com a aparador comercial.

Les noves mesures de la Generalitat referents a la reducció del lloguer de locals a un 50%, ara per ara, afecta a bars, restaurants, gimnasos, centres d’estètica, bingos, casinos, sales de joc i ludoteques com a establiments tancats. Però també als negocis que funcionen parcialment com teatres, comerços, botigues de 24 hores i hotels.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: