Divendres, 27 de Novembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha detectat un brot de COVID-19 a l’Hospital Sant Camil que afecta pacients i sanitaris

El Consorci Sanitari Alt Penedès i Garraf informa de la detecció d’un brot de COVID-19 entre professionals i pacients ingressats a l’Hospital Sant Camil, a Sant Pere de Ribes.

Segons el comunicat, des del moment en què es va conèixer el primer cas s’ha actuat amb rapidesa realitzant PCR a tots els professionals assistencials i pacients, començant per les zones on s’han detectat els primers casos, amb l’objectiu de conèixer l’origen i la magnitud, i poder emprendre mesures de contingència. De moment s’han detectat 12 casos positius entre els dos col·lectius, tots han estat aïllats per tal de tallar la cadena de transmissió. A part dels tests, el Consorci Sanitari ha pres diverses mesures per tal de garantir la seguretat de professionals, pacients i familiars. S’ha desprogramat alguna activitat quirúrgica no urgent a l’Hospital Sant Camil. Segons com evolucioni la situació es prendran altres mesures al respecte, però es dona prioritat a seguir atenent a pacients amb patologies no-covid sempre que es garanteixi la seva seguretat. També s’han restringit les visites i acompanyants a l’àrea de l’hospitalització i urgències. Sí que podran estar acompanyats els menors, persones dependents, pacients que es troben en el final de vida, dones que han donat a llum i aquelles persones que la seva situació clínica ho requereixi. D’altra banda s¡ha decidit tancar les visites a la zona de Residència i, finalment, s’ofereix gratuïtat de les televisions a les habitacions a partir dels propers dies, per fer una mica més confortable l’estada dels pacients que no poden rebre visites. Des del Consorci de l’Alt Penedès i Garraf destaquen que aquestes mesures poden ser canviants segons l’evolució de la situació als seus centres i que, seguint els protocols que marca el Departament de Salut, actuaran de la forma més adient per evitar contagis i garantir la seguretat dels pacients.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: