Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més de 500 persones es van concentrar als Monjos per reclamar ‘un futur al Penedès’

El tancament de planta barcelonina de Nissan va ser el preludi d’un seguit d’anuncis d’expedients de regulació d’ocupació i d’anuncis de clausura de plantes del sector auxiliar de l’automoció a diversos punts del territori. També al Penedès amb una primera afectació a Marelli i després, Robert Bosch, Alfisa i Saint Gobain. Tot plegat, ha acabat desembocant en una concentració per reclamar un futur al Penedès.

La mobilització, que va fer dissabte al matí al voltant de la Sala Alguer de Santa Margarida i els Monjos, estava oberta al conjunt de la ciutadania i tenia com a lema: ‘Volem un futur al Penedès. Amb treball digne, amb indústria, amb una economia productiva i sostenible’. S’hi van aplegar més de 500 persones entre sindicats, treballadors i agents polítics i socials.

Aquesta concentració ha estat una resposta a la creixent desindustrialització a les comarques penedesenques, amb casos com els de Marelli i Alfisa als Monjos, el tancament de Robert Bosch a Castellet i també de Saint Gobain a l’Arboç.

Entre els assistents hi havia els principals dirigents sindicals del país. El secretari general de l’UGT Camil Ros denuncia que moltes empreses s’aprofiten de la crisi per tancar, i que enderrocar la reforma laboral és clau per evitar-ho.

Per part de Comissions Obreres, Javier Pacheco va dir que cal crear alternatives de projectes de futur per equilibrar el model econòmic amb ocupació de qualitat.

Robert Bosch, a Castellet, és una de les empreses afectades pels anuncis de tancament. Els treballadors estan en vaga aquesta setmana i fins al 15 d’octubre per pressionar als seus responsables a arribar a un acord. Carles Teruel, president del comitè d’empresa, remarcava que la indústria també té un paper important i que s’estan quedant sense feina.

Molt a prop d’on es feia la concentració hi ha Alfisa. D’aquesta planta dels Monjos en depenen 95 famílies que ara mateix no cobren res. El president del comitè d’empresa Àngel Arena, denunciava que el cap ha abandonat a treballadors i proveïdors.

A Sant Gobain, a l’Arboç, treballadors i empresa van arribar a un acord que des del comitè d’empresa veuen com un ‘pedaç’. Ho explicava José Alberto Garcia, president del comitè d’empresa de Saint Gobain.

Durant l’acte, van intervenir diversos representants polítics i sindicals, a més dels que hi havia entre el públic donant suport als treballadors.

Treballadors i representants polítics tenen les esperances posades en una Taula de la Reindustralització del Penedès que s’ha de reunir aquests dies per mirar de buscar solucions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: