Diumenge, 3 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Incertesa i preocupació entre les empreses que depenen del sector de la restauració

El tancament de bars i restaurants no només afecta a aquests establiments, sinó que hi ha una sèrie d’empreses que els fan de proveïdors que també pateixen les conseqüències econòmiques d’aquesta mesura.

És el cas, per exemple, de la vinateria Inzòlia que treballa pràcticament de manera exclusiva pel sector de la restauració. La primera aturada d’activitat, durant l’estat d’alarma, ja els va suposar un xoc i els va generar molta preocupació i incertesa. El responsable de la vinateria Inzòlia, David Mas, creu que aquest tancament encara és pitjor.

En el cas de Càrniques Masó, l’afectació és menor. Tenen dues línies de negoci: al consumidor final que suposa un 75% i a la restauració un 25%. Malgrat tot, els restauradors els han anul·lat bona part de les comandes i tots plegats temen que l’aturada s’allargarà més del 15 dies previstos. La Maria Rosa Miranda, una de les seves gerents, explica que els sap més greu pels propietaris de bars i restaurants que per la repercussió econòmica final que té en la seva empresa.

Una altra empresa afectada pel tancament temporal de la restauració és Cafès Novell. El 90% de la facturació, al voltant d’uns 32M d’euros l’any 2019, està dedicada al sector de l’hostaleria. La seva activitat ronda el 60%, sumant-hi l’aturada dels mesos anteriors un 55%. I dels 4.000 establiments pels que treballen, un 60% són de Catalunya i el 40% a la resta de l’Estat i també internacionals. Tenen més de la meitat de comercials treballant des de casa i si l’activitat d’enguany és molt menor que l’any anterior, temen que caldrà reajustar la plantilla.

Malgrat tot, miren de ser optimistes. Per tal de donar la volta a la situació, com explica el director comercial Francesc Canals, volen diversificar l’activitat i vendre més a particulars i a empreses.

De moment, des de Cafès Novell venen productes per consumir ‘Take away’. Tant Novell com la resta d’empreses que treballen pel canal HORECA resten a l’expectativa de com evoluciona la situació sanitària, esperen que el tancament no s’allargui gaire i que tots plegats es puguin recuperar de la millor manera del sotrac.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: