Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

AECAVA signa els primers contractes de compra de Most Concentrat Rectificat

El president d’AECAVA, Damià Deàs, es mostra satisfet per l’acollida de la iniciativa per part dels cellers i considera que serà una mesura estratègica per al sector.

Els cellers acaben de signar els primers contractes de compra de Most Concentrat Rectificat amb l’empresa lleidatana NUFRI. La iniciativa, promoguda per l’Associació d’Elaboradors de Cava i que compta amb el suport del Departament d’Agricultura i l’assessorament de l’INCAVI, s’emmarca dins les polítiques de l’economia circular. La proposta té com a objectiu fomentar la sostenibilitat en l’elaboració de vins escumosos de qualitat a partir de raïm de la zona per a l’elaboració de most concentrat com a substitutiu del sucre convencional.

El president d’AECAVA, Damià Deàs, es mostra satisfet per l’acollida de la iniciativa per part dels cellers i considera que serà una mesura estratègica per al sector.

Deàs ha agraït al Departament d’Agricultura i a l’INCAVI la seva aposta pel projecte i el seu ajut perquè la iniciativa hagi pogut ser una realitat. També ha explicat que la proposta s’ha fet extensiva a altres escumosos.
El president d’AECAVA valora especialment aquest primer pas, que considera «una mostra més del compromís del sector amb la sostenibilitat».

El most concentrat rectificat s’obté del most del raïm i és un líquid transparent, viscós i amb una altíssima concentració de sucres naturals provinents del raïm que serveix per a l’elaboració dels vins escumosos de qualitat.
El Most Concentrat Rectificat elaborat per l’empresa NUFRI podrà començar a ser utilitzat pels cellers a principis del 2021.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: