Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bifo assenyala que el Covid ha detonat moltes crisis que la societat actual estava covant

Un dels caps de cartell de la tercera edició del Vilapensa és el filòsof, escriptor i professor jubilat a L’Acadèmia de les Belles Arts de Milà, Franco Berardi, conegut com “Bifo”.

La seva intervenció havia de ser presencial però finalment les mesures restrictives de la pandèmia van motivar que s’hagués de fer telemàticament amb la presentació de Clàudia Elies, llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i Marc Mela, llicenciat en Física i Filosofia per la Universitat de Barcelona. La xerrada de Bifo es titulava Senectus Mundi (Món Envellit) i va suposar una crítica a la visió del sistema capitalista que no accepta que el món i la vida humana són finits. En relació al coronavirus assenyalava que no ha fet més que detonar diversos problemes socials, econòmics o ètics que arrossega la societat actual.
Franco Berardi és autor de llibres com La fàbrica de la infelicitat, o Fenomenologia de la Fi. El Vilapensa continua aquest dijous amb la conferència ‘La construcció de la humanitat futura’, a càrrec de l’arqueòleg Eudald Carbonell un acte que serà presentat per la periodista de Ràdio Vilafranca, Sílvia Delgado. L’acte s’emet en directe per Ràdio Vilafranca i Penedès TV a les vuit del vespre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: