Dimecres, 27 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Vilapensa arriba amb una edició reduïda per reflexionar sobre la condició humana

Partint de la voluntat de reflexionar sobre la intel·ligència artificial que es plantejava al mes d’abril, s’ha volgut incorporar tot el que ha passat aquests mesos que han comportat un canvi social.

El passat mes d’abril l’organització del Vilapensa va haver d’ajornar l’edició d’enguany davant la situació provocada per el coronavirus i el decret d’estat d’alarma que es va donar aquelles setmanes. Es van emplaçar per el mes de setembre mantenint l’esperit inicial de reflexionar i fer pensar sobre què ens defineix inequívocament com a humans, que és allò intransferible si fos el cas a un cervell mecànic o quàntic. Aprofitant però aquests mesos, i tot el que ha passat, s’ha ampliat l’objectiu i es vol mirar de donar resposta a la pregunta ‘Som humans?’
Jordi Sàbat, director del Vilapensa, considera que ens trobem davant de nous reptes, no només científics, sinó principalment filosòfics i culturals. Un canvi de paradigma de la nostra societat que es posarà també sobre la taula per parlar-ne i reflexionar.
L’edició d’aquest 2020 s’iniciarà el dilluns dia 14 de setembre, i centrarà la seva activitat a l’Auditori de Vinseum, amb aforament limitat. Per tal d’ajudar a donar difusió i fer arribar a més públic els actes centrals del Vilapensa es retransmetran en directe per Penedès Televisió i Ràdio Vilafranca. I es podrà seguir també per streaming. En aquest sentit, Sàbat apunta que volen que sigui possible des de casa participar també dels debats.
Per tal de poder assistir com a públic a l’edició d’aquest 2020 del Vilapensa cal fer reserva prèvia a partir del proper dimarts dia 8 a la web ‘entrades.vinseum.cat’. Recordem que els actes s’iniciaran el dilluns 14 de setembre i finalitzaran el dimecres 23 de setembre. A banda de les diferents conferències i col·loquis que es faran al Vinseum, hi haurà una exposició a la Capella de Sant Joan, una sessió de narració, un taller i un tast.
La programació es pot consultar al web vilapensa.cat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: