Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Fèlix passarà aquest any a l’altar de Sant Jocund de la Basílica de Santa Maria

La imatge del patró de Vilafranca també passarà una festa major del tot atípica aquest 2020.

Els administradors van proposar que, davant les circumstàncies excepcionals generades pel coronavirus, la millor opció seria que Sant Fèlix s’estigui d’aquest divendres i fins la festa major del 2021 a la Basílica de Santa Maria. Una idea molt ben rebuda per la parròquia.

El sant estarà situat al seu lloc habitual durant els dies de festa major. Però, en acabat, serà col·locat a l’altar de Sant Jocund, el primer a la dreta en entrar per la porta principal de la Basílica.

Mossèn Xavier Aymerich destaca també el simbolisme d’aquest espai, que posarà en relació els tres patrons de la vila.

De moment i fins aquest divendres, la imatge del sant està a casa de l’administrador de la festa major 2019 Guillem Codorniu.

L’ha tinguda les darreres 11 setmanes, tenint en compte que una d’aquestes setmanes la imatge va ser restaurada per la restauradora del Vinseum Carmina Admetlla.

Codorniu es mostra content d’haver tingut el sant a casa i explica que les visites dels darrers mesos s’han fet seguint les recomanacions sanitàries.

L’exadministrador també reconeix que darrerament no hi ha hagut tantes visites com és habitual.

Sant Fèlix serà traslladat a la Basílica de Santa Maria aquest divendres. Dissabte s’iniciarà la novena en les condicions marcades de reserva prèvia i aforament limitat, amb el cant dels goigs enregistrat. La imatge serà present els dies de la festa major i el dia 31, quan acabi la missa de difunts, serà col·locat a l’altar de Sant Jocund.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: