Dilluns, 15 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Endesa instal·la punts de recàrrega per als seus vehicles elèctrics a Vilafranca i Subirats

Endesa instal·la punts de recàrrega per als seus vehicles elèctrics a Vilafranca i Subirats

Endesa engega una prova pilot a l’Alt Penedès, el Baix Llobregat i el Garraf per afavorir els desplaçaments amb vehicles elèctrics entre les tres comarques.

La companyia ha instal·lat punts de recàrrega a vuit subestacions entre el Baix Llobregat, l’Alt Penedès, i el Garraf per tal que els operaris puguin carregar la bateria dels automòbils mentre realitzen treballs d’operació i manteniment de les instal·lacions elèctriques. Els moviments amb aquest tipus de vehicles de flota corporativa en aquestes comarques, ja siguin 100% elèctrics o híbrids endollables, permetran estalviar l’emissió de CO2 a l’atmosfera.

Es tracta d’una prova pilot, única a Catalunya i a l’Estat, que té com a objectiu afavorir la mobilitat sostenible entre les tres comarques. L’actuació s’ha realitzat coincidint amb la renovació i ampliació de la flota corporativa de la Companyia a aquestes àrees.

La ubicació dels punts de recàrrega s’ha escollit en funció de la distància fins a la base o fins a altres subestacions, així com de l’orografia del terreny, de manera que puguin cobrir-se els desplaçaments entre les tres comarques i garantir la mobilitat amb el mínim de petjada ecològica.

En concret, s’ha col·locat aquest tipus d’infraestructures a les subestacions elèctriques d’Abrera, Begues, Cervelló i Sant Just Desvern, al Baix Llobregat; a Vilafranca del Penedès i Subirats, a l’Alt Penedès, i a Vilanova i la Geltrú, a la comarca del Garraf. També s’hi ha afegit la subestació de Castellbisbal, al Vallès Occidental, per la seva proximitat i com a zona de transició cap al Baix Llobregat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: