Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les residències han viscut els moments més crítics de la seva història durant la pandèmia

Recorden com a finals del mes de març va començar un malson que van haver d’afrontar amb el material, el personal i els coneixements que en aquell moment disposaven.

Després d’uns mesos molt durs, les residències vilafranquines amb les que hem parlat, a hores d’ara, no tenen cap positiu en Covid-19 i són considerades residències verdes. Però el personal de l’Inglada Via i el Centre Sociosanitari Ricard Fortuny encara recorden com a finals del mes de març va començar un malson que van haver d’afrontar amb el material, el personal i els coneixements que en aquell moment disposaven. Tal i com explica la directora tècnica de la Residència Inglada Via, Marga Padullés, l’arribada dels primers casos va suposar un canvi de vida i de dinàmica. Les visites dels familiars es van haver de suprimir i substituir-les per petits contactes a distància.
Al Centre Sociosanitari Ricard Fortuny la situació també va ser molt difícil, sobretot al principi quan gairebé no tenien equips de protecció. Per sort, van comptar amb la col·laboració desinteressada de nombrosos voluntaris. Ho explica la doctora Mercè Hellín.
A la residència Inglada Via es van sentir molt sols al començament, a això se li suma el fet que la mateixa Padullés estava ingressada a l’hospital i tenien de baixa un metge i dues infermeres.
Però el personal que es va quedar treballant va saber superar les dificultats i poc a poc van començar a rebre suport exterior.
Al Ricard Fortuny expliquen que els protocols de Salut i de Seguretat Epidemiològica anaven canviant cada dia i això complicava molt la situació. Però el fet de ser, no només una residència, sinó també un centre sociosanitari va ser un avantatge per ells.
En una i altra residència s’han reprès les visites de familiars en horaris concrets, se’ls obliga a mantenir una distància de 2 metres amb els residents, es pren la temperatura abans d’entrar, es demana que tothom es renti les mans amb gel hidroalcohòlic, que dugui sempre mascareta i que s’ompli un formulari amb les dades de cada persona que entra a la residència.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: