Divendres, 10 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tot Catalunya es troba ja en fase de represa

Dijous al matí ens llevàvem tot just entrant en la fase 3, però anàvem a dormir ja entrats en el que es coneix com a fase de represa que permet ja la total mobilitat arreu del territori català.

Aquesta situació és fruit que un cop arribats a la fase 3, la Generalitat ha recuperat les plenes competències per regular la desescalada i ja ha fet públiques les normes que han de regir aquesta tornada a la normalitat.
A partir d’ara serà el Procicat qui marcarà els ritmes i les qüestions a tenir en compte, i la Generalitat ja ha avançat que es mantindrà fins el 25 de juny les mateixes limitacions existents a la fase 3. Hi ha però algunes particularitats. Es limiten els aforaments a un 50% en els espais tancats, i un 75% en els espais oberts. Per contra, s’elimina la restricció en el nombre de persones per fer una trobada, que ja pot ser de més de 20; i s’eliminen també les franges horàries per sortir al carrer i fer activitats. Una altra mesura que s’aplica és també la reobertura dels parcs infantils, que han estat precintats des de l’inici de la situació d’emergència i que ara podran tornar a acollir nens i nenes. Uns espais que a Vilafranca s’han desprecintat aquest matí. A partir d’ara tots els parcs infantils de la vila es netejaran diàriament per personal de l’empresa Mas Albornà que és l’encarregada de la neteja viària a Vilafranca.
Les recomanacions bàsiques són continuar mantenint el distanciament social, l’ús de la mascareta als espais tancats i sempre que no es pugui mantenir aquesta distància social en espais oberts; i continuar aplicant les mesures d’higiene i el rentat de mans.
Recordem que a partir del diumenge 21 de juny l’estat central aixecarà l’estat d’alarma, i que això permetrà també que la mobilitat entre les diferents regions de l’estat es pugui fer sense limitacions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: