Dijous, 23 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els hospitals de l’Alt Penedès-Garraf prop de recuperar el 100% de l’atenció a altres pacients

Ara que gairebé no tenen malalts de Covid-19 la pretensió és canviar la forma d’interacció amb els pacients, concretant més en la derivació des de l’Atenció Primària i potenciant les videoconsultes

Ara per ara, els hospitals de l’Alt Penedès i Garraf compten amb dos positius per coronavirus que previsiblement seran donats d’alta en les properes hores i dues persones amb sospita de covid-19. Això vol dir que, poc a poc i després de tres mesos molt intensos i complicats, el pitjor escenari ha passat i els centres hospitalaris estan recuperant la normalitat. Ara, segons explica el doctor Josep Lluís Ibáñez, la pretensió és canviar la forma en la que s’interactua amb els pacients, concretant més en la derivació des de l’Atenció Primària i potenciant les videoconsultes.
Durant aquests mesos d’aturada obligada en els que s’ha hagut de deixar d’atendre altres pacients, Ibáñez assegura que no s’han creat noves llistes d’espera però sí que s’han fet més llargues en el temps. Tot i així, calculen tornar a la situació d’abans del confinament entre finals d’any i el 2021. Pel que fa a les informacions que parlen de la hipòtesi d’un rebrot de coronavirus la propera tardor, el doctor Ibáñez confirma aquesta possibilitat però és optimista en la manera de fer-hi front atès que estaran molt més preparats que la darrera primavera.
Ibáñez anomenava tres aspectes clau per a fer front a la pandèmia de covid-19 de manera exitosa: la capacitat de fer proves, la traçabilitat dels contactes dels casos positius i el confinament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: