Dijous, 29 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Bombers han fet 14 serveis al llarg de la passada Revetlla de Sant Joan a l’Alt Penedès

En general es pot parlar d’una revetlla molt tranquil·la al Penedès. Sense fogueres, ni festes amb grans aglomeracions.

La majoria dels serveis dels bombers han estat per atendre incendis en mobiliari urbà, vehicles i habitatges, 7 en total. De focs de vegetació se n’han atès 3, entre els quals el que es va produir el dia de Sant Joan pels volts de les 11 del matí en un terreny no construït entre els carrers Doctor Zamenhof i Pere Alegret. El foc es va sufocar ràpidament amb intervenció de bombers i policia local de Vilafranca. Els Bombers també van treballar per Sant Joan en diversos serveis al medi natural. La majoria, per rescatar persones accidentades. En concret a l’Alt Penedès van actuar a Sant Llorenç d’Hortons on es van activar dues dotacions a les dues del migdia per una persona que es va fer mal a la cama en caure per un desnivell d’uns 5 metres en saltar a l’aigua al gorg de Sant Joan de Samora, a prop de Can Raimundet. Fins al lloc també es va desplaçar l’helicòpter del SEM que va realitzar el trasllat del ferit.
Una revetlla de Sant Joan diferent que va tenir també una manera diferent de rebre la Flama del Canigó. A Vilafranca Òmnium Cultural va organitzar un acte a la plaça de la Vila, a dos quarts de nou del vespre del dimarts, acompanyat pels músics per la llibertat. Es va recordar als presos polítics i exiliats i la lectura d’un manifest en reconeixement als treballadors de la sanitat per la lluita contra la Covid-19.
El president d’Òmnium Alt Penedès, Jordi Parellada, va recorar l’origen de la tradició de la Flama del Canigó, lligat als ritus mediterranis i al catalanisme.
Per la seva banda el vicepresident d’Òmnium, Toni Vidal, recordava que enguany, sense fogueres, la distribució de la flama ha estat diferent.
La novetat d’enguany va ser el repartiment d’uns fanalets de cartró amb uns llantiols perquè tothom que ho volgués es pogués endur la Flama del Canigó cap a casa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: