Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La revetlla de Sant Joan se celebra amb molta activitat i normalitat a Vilafranca i el Penedès

Com és habitual, els carrers del Penedès s’han omplert d’activitat durant la revetlla de Sant Joan.

Després que la Flama del Canigó arribés al migdia al Parlament de Catalunya, aquesta va ser repartida per arreu de Catalunya. El primer municipi de l’Alt Penedès en rebre-la va ser Torrelles de Foix, com ja és habitual des de fa 23 anys, per després visitar el Santuari de Foix i tots els pobles de la comarca.

Albert Parellada, regidor de Patrimoni de Torrelles de Foix, destacava el procediment que se segueix any rere any.

A la tarda, la flama arribava arreu, i també a Vilafranca. Abans, el barri de Sant Julià ja començava els preparatius per a la revetlla. La plaça de la Sardana va acollir una foguera, un sopar popular i un concert per als veïns i veïnes. Des de l’Associació de Veïns de Sant Julià, Anna Feliu destacava la gran participació i iniciativa jove amb què compta el barri.

Primera sortida del nou Ball de Diables infantil del barri
Primera sortida del nou Ball de Diables infantil del barri de Sant Julià

A dos quarts de vuit, l’aligueta Tramuntana i la nova colla de diables infantil del barri van iniciar una cercavila fins a la plaça de la Vila per recollir la flama del Canigó, que feia la seva arribada a Vilafranca sota una pluja minsa, però amb un nombrós públic assistent. L’acte comptava amb una ballada de sardanes, la interpretació de melodies com ‘L’estaca’ o la lectura del manifest d’enguany, escrit per la periodista Núria Cadenes.

Arribada de la Flama del Canigó a la plaça de la Vila de Vilafranca

Des d’Òmnium Alt Penedès, entitat organitzadora de l’arribada, es destacava el gran simbolisme de la Flama del Canigó. Toni Vidal n’és el president.

On també hi havia activitat era a la plaça de Milà i Fontanals, on la Barraca organitzava una revetlla popular. En la cinquena edició de l’acte i després de tombar pels diversos barris de la vila, l’entitat pretén recuperar l’esperit popular. Aleix Rodríguez és membre de l’associació.

Revetlla popular a la plaça de Milà i Fontanals organitzada per La Barraca

Així doncs, la revetlla es va viure sense incidents destacats a l’Alt Penedès i es va poder gaudir d’un ambient festiu durant tota la tarda i nit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: