Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El sector de l’automoció recupera la normalitat de manera gradual

El sector de l’automoció recupera la normalitat de manera gradual i amb l’esperança de recuperar les vendes d’aquí a finals d’any .

El sector de l’automoció ha estat un dels afectats per la crisi de la covid-19. Amb el decret d’estat d’alarma es van veure obligats a tancar, a paralitzar les vendes i l’atenció al públic. La incertesa estava servida en una crisi que, en un primer moment, no tenia data de caducitat.

A Vilamòbil, els va agafar en un primer moment per sorpresa. El Joan Nicolàs, gerent de l’empresa, explica que van haver d’abaixar la persiana, però van mantenir parcialment obert el servei de taller per aquells professionals essencials que ho necessitéssin.

Els concessionaris van poder començar a obrir amb cita prèvia, un nou sistema d’atenció al client que des de Vilamòbil reconeixen que els hi havia anat bé per ordenar les peticions i poder atendre a tothom.
En un primer moment, van fer més serveis de post-venda que no pas de venda, tot i que reconeixen que aquelles persones que s’han acostat al seu establiment eren menys dubitatives i venien amb la idea de comprar-se un vehicle.

Tant a Vilamòbil com a Jounou, també a Vilafranca, han hagut d’adaptar els protocols per complir amb les mesures que han fixat les autoritats sanitàries. S’han estès les màquines d’ozó, la desinfecció de les superfícies

i s’han establert com a obligatoris l’ús de mascaretes i de gel hidroalcohòlic, al mateix temps que es fa un control de temperatura als treballadors.

L’Oriol Jounou, del Grup Jounou, ens explica que tot i que la situació actual és d’incertesa, hi ha elements que els juguen a favor: l’exemple d’altres països que s’estan recuperant i la preferència d’ús del transport privat per la por que té la gent d’utilitzar el transport públic. A més, també hi ha més ofertes per estimular la compra de vehicles.

Als concessionaris vilafranquins encara no hi treballa el 100% de la plantilla, tot i que estan esperençats a que la situació millori i es recuperi la normalitat. El Joan Nicolàs de Vilamòbil està esperançat.

La recuperació es preveu lenta. La pandèmia del coronavirus no només ha disminuït sensiblement les vendes en el mercat de l’automòbil, sinó també ha alterat la preferència dels consumidors cap a models més econòmics. Caldrà ser pacients, acostumar-nos a conviure amb l’incertesa, mentre a poc a poc premem plegats una mica més l’accelerador.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: