Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Hospital de Vilafranca es prepara per recuperar, pas a pas, una nova normalitat

En el moment més dur es van necessitar fins a quatre unitats exclusives dins de l’hospital. En aquests moments n’hi ha una.

Ara fa poc més de dos mesos parlàvem amb el doctora Lourdes Gabarró, responsable del Comitè d’Infeccions de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, que ens explicava com el centre sanitari es preparava per la pandèmia que estava arribant. Han passat només dos mesos, però sembla una eternitat. Els treballadors de l’àmbit sanitari porten moltes hores de treball a les seves espatlles lluitant contra la Covid-19. Una batalla que ha estat més dura fins i tot del que es podien imaginar.
En el moment més dur es van necessitar fins a quatre unitats exclusives dins de l’hospital. En aquests moments n’hi ha una.
Ara el virus va a la baixa, però continua estant present i la doctora Gabarró recorda que no podem abaixar la guàrdia i que continuen sent necessàries les tres mesures principals, la neteja de les mans, la mascareta i la distància social de dos metres. Amb l’estat d’alarma l’hospital va aturar tota l’activitat no urgent, consultes externes, i intervencions no urgents. Es va dedicar l’espai i el personal de forma gairebé monogràfica al Covid.
Ara ja s’han començat a recuperar algunes intervencions i l’hospital es prepara per el retorn a una nova normalitat.
Així la nova normalitat comptarà amb algunes consultes virtuals des de l’hospital i menys persones a les sales d’espera, amb mesures de prevenció estrictes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: