Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Espai Enogastronòmic de les Fires de Maig valora positivament el format virtual

El sector dels vins i la gastronomia s’ha hagut de reinventar des de l’inici del confinament i fer un major ús de les xarxes socials.

Normalment l’espai exterior del pavelló de la gamba acull l’espai enogastronòmic de les Fires de Maig en el que els visitants poden fer una copa de vi o cava així com tastar algun producte gastronòmic. Aquest any, degut a la crisi del coronavirus, aquests tastos també han de ser virtuals. Però no per això els expositors del sector deixen de participar. En el cas de Formatges Xerigots, des de l’inici del confinament ja van començar a reinventar-se oferint tastos a través d’Instagram Live. Una iniciativa que ha tingut molt d’èxit aquestes setmanes i que han traslladat a les Fires de Maig.
Pel que fa al sector dels vins, fins diumenge al matí, 400 persones havien participat virtualment a les activitats organitzades per la DO Penedès amb la col·laboració de l’Acadèmia Tastavins i els diferents cellers participants. Per tant, des de la DO Penedès es mostraven contents de com estan funcionant aquestes fires.
Des de Xerigots creuen que les fires virtuals és l’exemple de com hauria d’anar evolucionant aquesta fira multisectorial.
I és que, segons explica el Jordi Bertran, a les Fires de Maig tradicionals hi ha molta gent que ve a passejar; en canvi amb la plataforma virtual han pogut arribar a un públic més interessat en el producte.
El Francesc Olivella, en nom de la DO Penedès, creu molt interessant la proposta virtual per a l’actual situació de pandèmia però remarca que els vins, caves i gastronomia són un plaer que s’ha de compartir en persona.
El conjunt de l’espai enogastronòmic reconeix i agraeix l’esforç i la valentia dels tècnics de promoció econòmica així com de l’ajuntament per tirar endavant unes fires de maig virtuals amb tants pocs dies marge i en els temps que corren.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: