Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Policia Local de Vilafranca aixeca 12 actes per incompliments de la fase 1 de la desescalada

Alguns dels punts on la policia local ha aixecat actes aquests dies han estat la Rambla de la Girada o el barri de l’Espirall

La Policia Local de Vilafranca està realitzant aquests dies una tasca informativa i de control de les restriccions amb motiu de l’entrada de Vilafranca i l’Alt Penedès en la fase 1 del desconfinament. Així, dilluns i dimarts els agents van visitar els establiments d’hostaleria de la ciutat per informar de les mesures que han de complir en aquesta nova fase i per inspeccionar si es complien les distàncies de seguretat entre persones a les terrasses a la via pública. Al llarg d’ahir dimarts, en el marc dels controls habituals, els agents van aixecar actes a 10 persones per l’incompliment de les restriccions de moviments i desplaçaments per via pública.
També durant la tarda de dimarts la Policia Local va fer diversos controls a la ciutat, prestant especial atenció en aquells punts amb més concentració de terrasses i de persones. Un punt de molta presència de la ciutadania va ser a la rambla de la Girada on els establiments presentaven una afluència nombrosa. En els controls efectuats, els agents s’asseguraven que es mantingués la distància i, en alguns casos es va informar als responsables dels establiments de la necessitat de controlar els seus clients. Un dels establiment va ser denunciat. A la mateixa rambla de la Girada també es van fer diversos advertiments a famílies donat que els agents van observar infants jugant junts i fora de l’horari permès.
Un altre punt de vigilància va ser el barri de l’Espirall, on els agents també estan duent a terme una tasca informativa i de control.
Finalment, la Policia Local de Vilafranca també va aixecar aquest dimarts una acta de denúncia a un establiment obert de més de 400 m2 que, tot i tenir delimitat l’espai per no ultrapassar aquest límit, els clients i responsables es trobaven dins de la zona delimitada com a no autoritzada. Fins i tot es va comprovar que els treballadors instaven els clients a passar a la zona no permesa.
La Policia Local de Vilafranca ha informat que, després de la tasca informativa que han dut a terme durant els primers dies d’entrada a la fase 1, es procedirà a sancionar a tothom qui no compleixi amb les mesures de seguretat establertes. En aquest sentit, es recorda la importància de respectar els horaris de sortida dels nens i nenes menors de 14 anys i de les mesures de seguretat com pot ser el distanciament i, a partir de dijous, el portar mascareta. Des que es va decretar l’estat d’alarma la Policia Local ha aixecat al voltant de 1.300 actes de denúncia per incompliments.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: