Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta el Pla d’Obertura de Centres Educatius en la fase 2 de la desescalada

Els centres educatius dels municipis en fase 2 obriran a partir de l’1 de juny, per donar suport, sobretot, a l’alumnat que acaba una etapa.

El departament d’Educació ha fet públic aquest migdia el Marc General del Pla d’Obertura de Centres Educatius en la fase 2 de la desescalada per la finalització del curs present i l’organització del vinent.

Segons el departament està previst que Catalunya passi progressivament a la fase 2 del pla de desconfinament entre 10 i 20 dies abans de la finalització del curs escolar, segons el territori.

Les activitats lectives es mantenen de forma telemàtica fins l’últim dia del curs, el 19 de juny. Els centres obriran als municipis que entrin a la fase 2 de la desescalada per atendre, sobretot, l’alumnat que acaba una etapa. Els supòsits són els següents. Alumnes que necessitin suport lectiu i orientació; acompanyament tutorial i emocional; preparació d’activitats de reforç de cara a l’inici del curs vinent; acollida d’infants de fins a 6 anys de famílies que no puguin conciliar amb la seva situació laboral; i la preparació de la selectivitat.

L’inici del curs 2020 – 2021 es preveu amb la recuperació de l’assistència obligatòria. Els centres hauran d’elaborar un pla per garantir la màxima assistència presencial seguint les mesures de seguretat que estipulin les autoritats en aquell moment. Les ràtios màximes se situen en 13 alumnes per aula a infantil i primària i 15 alumnes per aula a secundària.

Els centres educatius seran els responsables d’aplicar les mesures que determina el Departament d’Educació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: