Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El nou Vinseum obrirà portes parcialment el Dia Internacional dels Museus

S’obrirà la planta baixa que correspon a l’espai d’acollida i benvinguda al visitant, mentre que la resta d’instal·lacions s’inauguraran al mes d’octubre.

El proper 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, és el dia que ha plantejat la direcció de Vinseum per obrir les portes d’una part del nou edifici. Serà la zona que correspon a l’espai d’acollida i benvinguda al visitant. El nou espai està ubicat a la planta baixa i connectat amb l’històric Palau Reial. Es tracta d’una àrea de 1000 metres quadrats d’accés lliure i a peu de carrer. El director de Vinseum, Xavi Fornos, explica que aquesta obertura serà un primer tast del que es trobaran els espectadors a l’octubre amb la inauguració oficial de tot l’edifici.

Els visitants hi podran trobar un nou punt d’informació i venda d’entrades i podran explorar la nova botiga del Vinseum i ‘La Plaça del Vi’, una zona d’exposició innovadora. ‘La Plaça del Vi’ ocupa uns 300m2 i és una carta de presentació de la rica tradició vinícola de la Catalunya actual. Aquesta exposició es desplega en set àrees audiovisuals que inclouen dotze pantalles interactives, una bota gegant amb projecció a l’interior, projeccions en 3D i recreacions digitals d’espais històrics. També s’hi pot trobar un màpping amb un mapa 3D de Catalunya que revela la diversitat de climes, varietats, patrimonis de la regió i més detalls vinculats al món de la vinya i el vi. A més, els visitants podran veure la premsa de vi monumental datada l’any 1831 i l’emblemàtic mural de la vinya i el vi creat per Pau Boada l’any 1960.

Fornos ha explicat que una de les grans novetats és que a partir del proper 18 de maig, l’entrada principal al museu serà la del nou edifici i no la del Palau Reial. Destaca que Vinseum és un museu d’interés nacional i que aposta per la cultura del vi des de l’òptica de país.
Per la seva banda, la regidora de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Àngels Dalmau, ha afegit que el projecte del nou Vinseum servirà també per projectar Vilafranca a tots els nivells.
Dalmau ha recordat que Vinseum és el museu del vi més antic d’Europa i, ara amb la renovació, també el més moderns.

Els dies 18 i 19 de maig se celebren portes obertes a aquests nous espais i s’han programat visites guiades amb membres de l’equip del museu, finalitzant amb un tast d’una copa de vi dels cellers Amics del Vinseum. A banda de l’obertura de les portes de la planta baixa del nou Vinseum, també s’han organitzat altres activitats com la visita guiada a l’exposició temporal ‘129 vides. De quan la pesta negra va arribar a Vilafranca’ o el concert de jazz amb l’actuació de Raynald Colom Quartet organitzat per Jazz Club Vilafranca per sumar-se a la celebració museística d’aquest cap de setmana.
El dissabte 18 de maig Vinseum se suma a la Nit Blanca dels museus catalans, i romandrà obert de manera ininterrompuda des de les 10h del matí i fins les 00h de la nit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: