Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

En Fase 1 es poden fer trobades i desplaçaments, així com anar a comprar sense cita prèvia

L’entrada en la fase representa alguns canvis respecte el període anterior,permetent més mobilitat i trobades socials, Cal però seguir mantenint les distancies de seguretat i la higiene de les mans.

Des d’avui Vilafranca i la comarca, a excepció de Gelida i Sant Llorenç d’Hortons, han passat a la fase 1 del desconfinament. Aquesta situació comporta algunes modificacions que mirem d’explicar a continuació.
Es poden fer trobades de fins a 10 persones que no convisquin al mateix domicili, tant a l’aire lliure com a casa. Cal mantenir evidentment la distància de seguretat i prendre les mesures de prevenció principalment rentar-se sovint les mans. Pel que fa als desplaçaments, es poden fer dins dels municipis de l’Alt Penedès i Garraf que estiguin en la mateixa regió sanitària.
Pel que fa als establiments i la restauració, es pot anar a les terrasses d’establiments de restauració, que han d’adequar l’aforament al 30%. També es pot anar a compar o gaudir de serveis sense cita prèvia en establiments que no superin els 400 metres quadrats. També es pot anar a comprar a mercats ambulants a l’aire lliure a la via pública. Finalment, amb cita prèvia, es pot anar als concessionaris d’automoció, a les ITV i als centres de jardineria. En relació als allotjaments turístics i hotels, poden acollir hostes, però no es pot fer ús de les zones comunes.
En l’àmbit de la cultura es pot assistir a espectacles en espais tancats amb un màxim de 30 persones; i a l’aire lliure l’aforament màxim és de 200 persones. Es podrà anar a les biblioteques per el servei de prèstec i devolució de llibres; i també es podran visitar museus.
Els llocs de culte també podran reobrir, sempre que no se superi un terç de l’aforament; i és permès celebrar vetlles i enterraments. En espais tancats amb un màxim de 10 persones i en espais a l’aire lliure de 15 persones.
En tots els casos es recorda que cal seguir les mesures de prevenció, mantenir les distàncies de seguretat i sobre tot rentar-se molt sovint les mans.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: