Dimarts, 18 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El tancament de Nissan afecta sobretot la planta de Marelli, als Monjos

La planta, coneguda pel seu antic nom de Calsonic Kansei, treballa gairebé al 100% per aquesta marca japonesa.

La confirmació de la decisió de Nissan de marxar de la zona franca de Barcelona té una repercussió directa en aquesta planta de Santa Margarida i els Monjos que treballa de manera pràcticament exclusiva fabricant components per diferents models de marca nipona. Des del comitè d’empresa de Marelli, Natàlia Cabezas en nom del sindicat UGT explica que els problemes amb Nissan venen ja de lluny.

Cabezas comenta que la decisió, no per esperada deixa de ser complicada per a les persones que treballen a l’empresa que en els darrers mesos ja ha vist com es deixaven de produir per marques com Mercedes. Des del seu punt de vista, podrien adaptar la producció a altres models o marques, i lamenta que Nissan en el fons mai va apostar per la planta de la Zona Franca.

La planta, que abans duia el nom de Calsonic Kansei que encara apareix a la façana de l’edifici, està a l’expectativa de l’evolució de la decisió que aquest matí s’ha confirmat.

A partit d’ara s’hauran d’obrir negociacions per tal d’avaluar possibles sortides i contemplar com queda la distribució de les tasques que en principi sembla quedaran en mans Renault. La planta penedesenca va viure un ERTO que va acabar el 30 d’abril i ara estan a casa amb un permís retribuït.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: