Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El primer dia de la fase 1 s’ha viscut amb molt d’ambient als carrers i comerços oberts

El primer dia en aquesta nova fase 1 ha vist força gent als carrers i ganes de seure a les primeres terrasses que han obert. El comerç, ja sense cita prèvia, ha tingut activitat tot i ser dilluns.

Aquest matí de dilluns hi havia força ambient als carrers del centre de Vilafranca, en el que és el primer dia de fase. Algunes terrasses ja instal·lades i comerços oberts, tot i ser dilluns que és un dia en que habitualment el comerç no té obert al matí, han donat més color als carrers de la vila, amb una sensació de força més gent passejant.
Les terrasses han marcat els espais i delimitat en la mesura del possible entrades i sortides per evitar que ningú ocupés una taula abans que fos netejada després d’haver estat ocupada. A la rambla de Nostra Senyora, la Imma Jurado ens explicava que aquestes primeres hores han anat força bé.
En el seu cas han aprofitat que tenen força espai de terrassa per tal de donar més espai de seguretat entre les taules.
Al carrer de la Palma també hi havia força ambient, amb dues terrasses instal·lades.
Miquel Compte explicava que és el primer dia que han obert després de força setmanes, i que la sensació és que la gent tenia ganes de sortir. Reconeixia però, que han tingut molts dubtes a l’hora de com obrir.
La tranquil·litat ha estat la norma, i s’han respectat les cues en els establiments amb més demanda.
Una de les persones que ha aprofitat avui per fer una copa de cava en una terrassa era en Pere Ripoll, que reconeixia tenir-ne ganes.
Les botigues també han adaptat la seva activitat a les noves normatives i a banda de reduir els aforaments totes tenen materials de protecció i els gels hidroalcohòlics per poder-se rentar les mans.
En general la sensació era de moltes ganes de sortir al carrer i poder gaudir de l’espai públic en companyia tot i mantenir les distàncies de seguretat.
Entre la gent que passejava hem parlat amb Genis Segarra, de La Granada, i que ha estat 18 dies ingressat a l’Hospital a causa de la Covid-19, dos dels quals a l’UCI. Ell explicava que és normal que es vulgui reprendre l’activitat social i econòmica, però insistia en la necessitat de mantenir les precaucions.
La majoria de la gent que passejava avui pels carrers de Vilafranca ho feia amb la mascareta posada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: