Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Ball Pla celebra el 50è aniversari en un exitós acte i presentant la nova coreografia

La nova coreografia s’anomena ‘El Xirongu’ i ha estat creada per Roser Blanch.

El Ball Pla de Vilafranca celebrava dissabte l’acte central de la celebració de 50è aniversari de la seva recuperació. I ho feia amb una trobada davant del Palau Baltà amb balls similars al ball pla i procedents d’arreu del territori de parla catalana. La celebració dels cinquanta anys va començar a la primavera amb un vermut i culminarà amb el rècord de jotes que es farà al finalitzar la processó del dia 31, però dissabte tenia un dels actes principals. El membre del Ball Pla, Miquel Compte González, es mostrava content de com estava anant la festa.

L’acte va comptar amb la presència de Som Riu d’Or, de Sant Fruitós de Bages, i de l’Agrupació i escola de ball mallorquí Aires Vilafranquins, de Vilafranca de Bonany. La responsable de l’agrupació mallorquina, Francesca Jaume Soler, explicava que el ball mallorquí i el ball pla tenen poca semblança.

L’esdeveniment també servia per presentar una nova dansa que el Ball Pla de Vilafranca inclourà al seu repertori:‘El Xirongu’. Els membres del Ball Pla van encarregar la creació d’aquesta nova coreografia a la professora de ball i coreògrafa, Roser Blanch. L’objectiu era buscar més desplaçament i avançar durant les cercaviles i processons. Es tracta d’una coreografia que fa interactuar molt més els balladors.

Roser Blanch ja havia treballat en altres coreografies de la Festa Major de Vilafranca. Va crear quatre coreografies pels Capgrossos: l’Agló, la Repescada, l’Eixerida i la Gatzara; dos coreografies per les Cotonines i la coreografia de cercaviles i processons pels Malcasats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: