Dimecres, 31 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Festival EVA oferirà un tast de la programació en format virtual a primers de juny

L’organització ha posposat la programació presencial per oferir-la entre juliol i octubre, en funció de com es pugui reprogramar conjuntament amb entitats i ajuntaments col·laboradors.

El dia 5 de juny estava previst que arranqués la setzena edició del Festival En Veu Alta, l’EVA. La situació d’estat d’alarma i confinament que ha provocat el coronavirus però, ha alterat el projecte que s’ha presentat en roda de premsa virtual aquest dimarts per tal d’explicar els canvis que s’han fet.
Jordina Biosca, una de les responsables de l’EVA, explicava que havien previst d’inici més de 57 espectacles en 21 municipis diferents de l’Alt Penedès, a banda de la programació que es fa a Pradell de la Teixeta al Priorat. Biosca comenta que l’actual situació els ha fet impossible organitzar actes presencials a primers de juny, i que fins i tot ha portat a que les activitats previstes a Pradell s’hagin suspès. Per la resta es va proposar als ajuntaments i entitats que col·laboren amb l’EVA moure-les per fer-les entre juliol i octubre.
D’altra banda, des de l’organització del festival es va decidir també que calia fer alguna cosa en les dates previstes, entre el 5 i el 15 de juny; i per tant s’ha optat per una proposta de petits tastets dels espectacles que s’han ajornat i que es podran veure a travès de les xarxes socials del festival. Biosca remarcava que no es tractava de fer sí o sí el festival, sinó de donar suport i sostenir el col·lectiu de la cultura en uns moments en que molts projectes s’han aturat.
Pel que fa a la programació presencial, Biosca ha explicat que s’anirà anunciat a mida que es concretin dates i espectacle, però que preveuen que la majoria seran entre agost i octubre. En el cas de Vilafranca i del Vendrell alguna proposta es podria programar més tard ja que estarien previstes en espais més grans com podria ser l’Auditori de Vilafranca.
Des de l’EVA apunten també que prendran les mesures de prevenció que calgui en relació al coronavirus a mida que la situació vagi avançant, prioritzant evidentment la salut de públic i artistes.
Finalment han explicat que en aquesta edició es plantegen la possibilitat que algun dels espectacles pugui ser de pagament, normalment son gratuïts, ja que s’han de cobrir els 11 espectacles que no es faran a Pradell i els que tampoc tindran lloc finalment a Sant Sadurní que ha sortit del programa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: