Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El comerç de la vila continua preparant-se per al progressiu desconfinament

El segon dia de l’anomenada fase 0 del desconfinament s’ha viscut de manera desigual en els comerços de la vila. Un dels pols d’atracció comercial de Vilafranca, la Rambla de la Girada, està preparant-se també per afrontar la nova etapa i ho fa de manera desigual depenent del comerç del que es tracta. La presidenta [...]

El segon dia de l’anomenada fase 0 del desconfinament s’ha viscut de manera desigual en els comerços de la vila. Un dels pols d’atracció comercial de Vilafranca, la Rambla de la Girada, està preparant-se també per afrontar la nova etapa i ho fa de manera desigual depenent del comerç del que es tracta.

La presidenta de l’Associació de Comerciants de La Girada, Pilar Badell, es mostra preocupada pel futur d’alguns locals de la zona que ja venien d’encarar èpoques complicades i ara han perdut tota la clientela. Badell també vol fer arribar la reivindicació que fan els bars i restaurants del sector que demanen a l’Ajuntament més espai per a les seves terrasses per complir amb les noves mesures de seguretat.

Una de les novetats que els vilafranquins poden trobar a la Rambla de la Girada és la presència de parades de pagesos que, des del més d’abril i en un número molt reduït, s’hi han instal.lat per a fer les seves vendes. Ho fan de manera alterna i sempre amb una presència limitada, però la iniciativa està tenint molta acceptació i el nivell de clientela és destacable

A la resta de la vila, el desconfinament del sector comercial és molt irregular en funció del tipus de servei que s’ofereix i dels periodes que estableix el pla governamental. Els bars i restaurants formen part del sector que, des d’aquesta mateixa setmana, ja poden vendre menjar per emportar. Els índexs d’obertura dels locals per aquest servei a la major part de la vila són molt limitats, però, tot i amb això, n’hi ha que, de manera tímida, han començat a treballar i s’estan preparant per afrontar la fase de major desconfinament.

El restaurant La Fàbrica és un dels que ofereix menjar per emportar i dels que està treballant amb intensitat per poder obrir quan marqui la normativa establint totes les mesures de segurerat i distanciament que són d’obligat compliment.

El futur és, però, molt incert per gairebé tothom i el món de la restauració viurà aquesta gran incertesa en primera persona. Recuperar la confiança de la clientela no serà fàcil i tampoc tornar als nivells de negoci que hi havia abans de la pandèmia.

La fase 0 del desconfimanent, doncs, s’està afrontant de manera encara tímida a Vilafranca tot esperant l’evolució de la pandèmia i els periodes de desescalada per a tornar a la normalitat

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: