Dijous, 20 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Precipitacions per sobre dels 60 litres en molts municipis de l’Alt Penedès

Des de diumenge hem viscut un intens període de pluja que ha deixat precipitacions importants que han provocat alguns incidents bàsicament en zones properes a les rieres i passos d’aigua.

La quantitat d’aigua més important es va recollir ahir dimarts, en que destaca La Llacuna, on es va recollir a l’estació automàtica del Servei Meteorològic de Catalunya 84.2 litres per metre quadrat. De la zona de Mediona ens han arribat algunes imatges de la riera pràcticament desbordada a causa la pluja que s’ha anat acumulant aquests dies. Dilluns a la mateixa estació ja havien recollit prop de 22 litres.

Segons dades d’altres estacions a la comarca, van caure prop de 61 litres a Sant Sadurní, gairebé 60 a Sant Martí i 57 a Font-rubí. A aquestes quantitats d’ahir dimarts, cal afegir-hi les que han anat caient des del cap de setmana. Per exemple dilluns es van recollir prop de 22 litres a Fon-rubí, prop de 17 a Sant Sadurní i uns 19 a Sant Martí Sarroca.

Pel que fa a Vilafranca, ahir dimarts es van recollir més de 60 litres per metre quadrat que han deixat algunes afectacions a la via pública. A banda de l’arbre que va caure a la tarda a la carretera de Moja i que ja us van comentar ahir al vespre, s’ha produït el despreniment de part d’una façana al carrer Puigmoltó, en una casa que està abandonada. Una qüestió que va obligar a tallar el carrer per motius de seguretat. També es va registrar la caiguda d’un petit arbre al carrer Soledat, que els bombers van acabar de tallar i retirar de la via pública.

A nivell d’afectacions viàries, segons informa Protecció Civil de la Generalitat a la nostra comarca hi ha tallada la BV-2425 a Gelida a causa d’arbres caiguts i pedres a la via.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: