Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Mossos d’Esquadra intensifiquen patrullatges al voltant dels establiments de serveis essencials

Mossos d’Esquadra intensifiquen patrullatges al voltant dels establiments de serveis essencials

Ho fan amb especial atenció en els horaris d’obertura i de tancament quan pot haver menys persones al carrer.

Els Mossos han intensificat els patrullatges arreu de Catalunya al voltant d’establiments considerats essencials que estan oberts aquests dies com farmàcies o botigues d’alimentació, amb especial atenció en els horaris d’obertura i de tancament quan pot haver menys persones al carrer. Amb la declaració de l’estat d’alarma decretada per reduir els contagis de coronavirus únicament poden obrir al públic aquells comerços o serveis de primera necessitat de manera que són molt pocs els establiments que continuen la seva activitat comercial amb normalitat. El decret també va establir limitacions en la mobilitat de les persones que només poden sortir al carrer per les causes de força major establertes. Aquesta menor mobilitat de ciutadans fa que hi hagi menys presència de persones al carrer, sobretot quan els establiments de primera necessitat obren o comencen a tancar.
Per tant, que només estiguin obertes les botigues de serveis essencials juntament amb la menor presència de gent pel carrer pot provocar que aquests comerços puguin ser un objectiu pels lladres i que els propietaris i treballadors puguin tenir sensació d’inseguretat.
Per això, a banda del patrullatge, els Mossos també incrementaran els contactes de proximitat i mantindran els canals de comunicació per tal de copsar les preocupacions dels propietaris i treballadors dels comerços que estan oberts, donar-los consells de seguretat per evitar ser víctimes de robatoris i reduir la seva percepció d’inseguretat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: