Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ha mort el vilafranquí Josep Sala, fundador i primer cap de colla dels Castellers de Barcelona

Aquesta passada nit ha mort Josep Sala i Mañé, membre fundador dels Castellers de Barcelona, a l’edat de 82 anys.

Sala va nèixer a Vilafranca el 1938 i va començar la seva trajectòria castellera de ben petit com a enxaneta dels Castellers de Vilafranca. De fet el seu pare, Ramon Sala, va ser el segon cap de colla dels Verds. Durant la seva etapa amb els verds també va participar als poms de dalt dels Nens del Vendrell.
Durant la seva joventut, la família del Josep Sala es va traslladar a Barcelona, i l’any 1969 Sala, junt amb altres vilafranquins, va fundar els Castellers de Barcelona. En va ser el primer cap de colla, càrrec que va ocupar fins el 1976. Sota el seu lideratge es van anotar els primers castells de 7, com el 4de7 a la Diada de Sant Fèlix del 1971. Josep Sala va col.laborar amb Ràdio Vilafranca, en les transmissions castelleres i amb la jubilació va tornar a viure a Vilafranca, amb un paper actiu socialment, formant part, entre d’altres, de la junta local d’Amnistia Internacional.
L’any 1982 Sala, junt amb Josep Giménez, van participar en la primera transmissió radiofònica en directe i íntegra d’una diada castellera. Va ser en la posada en funcionament de Ràdio Vilafranca, per la Festa Major. També el 1985 va fer, per primer cop, un peu de plaça per narrar la fita del primer 5 de 8 dels Castellers de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: