Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Confraria de Sant Raimon inicia un cicle de xerrades parlant de les pensions

El Casal de la Gent Gran del carrer Peguera acull aquest cicle de xerrades que la Confraria ha posat en marxa per tractar a través de tres sessions temes d’interès per a la gent gran.

Divendres passat s’iniciava aquest cicle amb el títol “El futur de les persones grans”, organitzat des de la Confraria de Sant Raimon del Casal de la Gent Gran de Vilafranca amb la voluntat de tractar qüestions que són importants per aquest col·lectiu. La primera de les sessions es va centrar en parlar de les pensions, i va anar a càrrec de Jesús López i Jean Pierre Palacio. Van parlar del sistema actual de les pensions, i del seu futur. En aquest sentit, Palacio explicava què les pensions afecten un 9’5 milions de persones i representen una despesa mensual de prop de 8.800 milions d’euros. Considera que no poden desaparèixer, però sí patir retallades que acaben afectant molt seriosament les persones que en depenen.
La pensió mitjana a l’estat és d’un 900 euros; però Palacio apunta que prop de 5 milions de pensionistes està per sota dels 700. Per aquest motiu recalca que no es poden acceptar més retallades.
Aquesta era la primera de les sessions, la següent serà aquest divendres, a les 5 de la tarda, per parlar d’equipaments. La darrera el dia 24 de febrer centrada en salut i vida digna; com recorda el president de la Confraria de Sant Raimon, Josep Sala.
Aquestes i moltes de les altres activitats que organitza la Confraria de Sant Raimon del Casal de la Gent Gran s’emmarquen dins del que es coneix com a envelliment actiu. Per tal de posar en valor les capacitats de les persones grans que encara estan en capacitat per aportar a la societat els seus coneixements.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: