Dissabte, 25 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els poetes Anna Gual i Pons Alorda seran els pregoners de la Festa Major 2020

Per primera vegada a la història de la més típica un matrimoni serà l’encarregat de pronunciar el pregó.

Els Administradors de la Festa Major han anunciat en roda de premsa, via l’aplicació zoom, han anunciat el nom dels pregoners que enguany són dues persones: la poeta vilafranquina Anna Gual Vendrell i el poeta mallorquí Jaume C. Pons Alorda. Per primera vegada a la història de la més típica un matrimoni serà l’encarregat de pronunciar el pregó.
Anna Gual va néixer a Vilafranca l’any 1986. Amb vint-i-dos anys va publicar el seu primer poemari, Implosions. A aquest l’han seguit molts més poemaris i reconeixements: L’ésser solar (Premi de poesia mediterrània Pare Colom, 2013), Símbol 47 (2015), Molsa (Premi Bernat Vidal i Tomàs, 2016), El tubercle (Premi Senyoriu Ausiàs March, 2016), Altres semideus (2019) i Ameba (Premi Cadaqués a Rosa Leveroni, 2020). La seva obra poètica l’ha revelat com una de les veus més destacades de la poesia catalana actual. Internacionalment ha viatjat com a poeta convidada a festivals de poesia a Croàcia, Sardenya, Anglaterra i Rússia.
Jaume C. Pons Alorda va néixer a Caimari, Mallorca, l’any 1984. Ha publicat quinze llibres de poesia, d’entre els quals destaquen la trilogia Tots els sepulcres (2015) i Era (2018). També és autor d’una obra narrativa atrevida, últim volum de la qual és Ciutat de Mal (2019). Va aconseguir èxit de crítica i públic amb la traducció de les Fulles d’herba de Walt Whitman (2014) i acaba de traduir, i publicar, El preludi de William Wordsworth (2020). La seva obra s’ha traduït a diverses llengües i ha recitat als Estats Units, Mèxic i bona part d’Europa.
Ha guanyat premis prestigiosos com el Premi Miquel Martí i Pol, el Premi Ciutat de Palma Joan Alcover de Poesia, el Premi Pare Colom de Narrativa, el Premi de la Crítica Serra d’Or, el Premi Cavall Verd Rafel Jaume o el Premi Ciutat de Tarragona de Narrativa Pin i Soler.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: