Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Divendres va morir Lluís Hill, un dels fundadors dels Xicots de Vilafranca

Divendres va morir Lluís Hill, un dels fundadors dels Xicots de Vilafranca

Aquest passat 10 d’abril es coneixia la mort del vilafranquí Lluis Hill, que va ser l’any 1982 un dels fundadors de la colla castellera dels Xicots de Vilafranca.

Hill tenia 78 anys, i una llarga trajectòria lligada al món dels castells a la vila, primer amb els Castellers de Vilafranca, i després ja a la dels Xicots, colla que va tirar endavant amb els use germà Fèlix i el també vilafranquí Joan Sol. Hill va estar al cap davant dels Xicots des de l’any 1982 fins el 1989.
Va debutar al 1950 amb el Castellers de Vilafranca. Des de petit, doncs, va formar part dels poms de dalt dels Castellers, com també va acudir en nombroses ocasions en aquelles primeries dels anys 50 del segle XX a reforçar els poms de dalt dels Nens del Vendrell.
Als anys 70, ja adult, Lluís Hill va pujar al tronc de tota la gamma de castells de vuit que anaren assolint els de la camisa verda, que aleshores tenien en el seu sostre en la torre de 8 folrada.
Al 1981, a causa de fortes desavinences amb els dirigents de la colla, Lluís Hill, Fèlix Hill i també Joan Sol, entre altres, van abandonar la colla. Un any després, al 1982, els germans Hill i Joan Sol es van engrescar a crear una segona colla de castells a Vilafranca, amb el color de camisa de la primera colla que havia existit a la vila. La seva idea era que a Vilafranca hi podia haver dues colles de castells de vuit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: