Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CCOO i UGT demanen un esforç per la concertació social i el consens a l’Alt Penedès

A les portes del Primer de Maig, CCOO i UGT han ofert aquest dijous al matí una roda de premsa telemàtica per exposar les seves reivindicacions.

El lema d’aquest any, en un context marcat per la crisi sanitària i econòmica del coronavirus, és ‘Salut, treball i justícia social. La prioritat és la vida’. Els sindicats consideren que la crisi ha posat de manifest la fragilitat d’un model econòmic «profundament injust».

Conscients d’aquesta situació, els objectius principals que es marquen són «el manteniment de l’ocupació, la protecció a les persones treballadores, aturades i a les empreses, la prevenció de riscos laborals i la protecció social a les famílies i persones més vulnerables».

A l’Alt Penedès hi ha, a data de 29 d’abril, 1.265 expedients de regulació de l’ocupació registrats que afecten 9.673 treballadors i treballadores. Per això els sindicats reclamen als agents del territori més esforç per la concertació social i el consens per poder actuar davant d’una situació excepcional, com destaca el secretari general de CCOO al Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf, Josep Mª Romero.

També creuen que Vilafranca i l’Alt Penedès han perdut una capacitat de lideratge en l’àmbit econòmic que havien tingut temps enrere, com comenta el secretari general de la UGT a l’Alt Penedès, Garraf i l’Anoia, Francesc Rica.

A l’espera de com evolucioni tot plegat els sindicats creuen que caldrà treballar en diverses línies d’actuació. Garantir mesures preventives en les empreses de serveis essencials i les que gradualment reprenguin l’activitat; posar especial atenció sobre el sector sanitari, sociosanitari i residencial; garantir prestacions d’atur i ajuts a qui ho necessita; protegir persones i famílies vulnerables, treballadors autònoms i empreses; o ampliar la Renda Garantida de Ciutadania, són algunes de les propostes.

Finalment, CCOO i UGT han volgut reconèixer la tasca de tots aquells treballadors i treballadores que estan a primera línia des de l’inici de l’emergència sanitària, a vegades en condicions molt precàries.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: