Diumenge, 25 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Avui fa 25 anys de la posada en marxa de l’actual Hospital Comarcal de l’Alt Penedès

El dia de Sant Jordi del 1995 es va posar en marxa el nou hospital de Vilafranca.

Enguany més que mai, l’hospital celebra l’efemèride mantenint el compromís de servei a la població, objectiu amb el que es va posar en marxa aquest centre. Per l’ocasió, s’estaven preparant diversos actes de commemoració que s’han ajornat a causa de la pandèmia derivada del COVID-19.
El 22 d’abril de l’any 1995 es va fer el trasllat dels pacients ingressats a l’antic hospital, situat al carrer Sant Pere de Vilafranca, a l’edifici actual. En aquell moment es va posar en marxa el Servei d’Urgències i la resta de serveis necessaris per l’atenció continuada. L’endemà, es va tancar definitivament l’antic hospital d’aguts per això el 23 d’abril s’ha considerat sempre l’aniversari de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès.
L’any 1995 es va iniciar l’activitat a l’Hospital únicament amb les Unitats d’Hospitalització 1, 2 i 3, el Servei d’Urgències i Consultes Externes. El centre s’ha anat creant poc a poc, a mesura que han passat els anys s’han incorporat paulatinament noves especialitats i nous serveis, com per exemple la UCSI, l’Hospital de Dia, o el TAC entre d’altres, que son fruit de les ampliacions que s’hi han fet posteriorment.
Fa 15 anys es va celebrar el desè aniversari d’una manera especial, convidant a visitar el centre a la Lara Moreno i l’Aitor Ruiz que van ser els primers nadons nascuts en el centre.
L’any passat, en aquest mateix mes d’abril, es va iniciar una nova etapa amb la unificació amb el Consorci sanitari del Garraf, constituint el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: