Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos reclama a l’Ajuntament de Vilafranca que «no prohibeixi» el mercat de dissabte

Segons el sindicat, la normativa diu que cal garantir l’abastiment de productes frescos a l’aire lliure.

Unió de Pagesos demana a l’Ajuntament de Vilafranca que permeti l’obertura del mercat de fruites i verdures a la Rambla de Sant Francesc el dissabte vinent tal com s’havia anunciat aquest dimarts. El sindicat precisa que el mercat hauria de fer-se tot garantint «que es donin els requisits de distància de seguretat entre persones i aforament». Unió de Pagesos ha emès un comunicat al respecte després que l’alcalde fes públic aquest dimecres que desestima el mercat al·legant la possible afluència de molta gent.

El sindicat fa aquesta petició tenint en compte la resolució aprovada pel Departament de Salut el 13 de març, segons la qual «cal garantir la continuïtat dels mercats d’abastiment de productes frescos a l’aire lliure», i el reial decret que regula l’estat d’alarma aprovat el 14 de març pel Govern estatal, que estableix, al seu torn, que «caldrà respectar les resolucions aprovades per les comunitats autònomes». Des d’Unió de Pagesos afirmen que «les administracions competents, en aquest cas les locals, han de facilitar els mitjans per garantir la continuïtat dels mercats de productes frescos a l’aire lliure amb les condicions de seguretat decretades contra el COVID-19».

La pagesa i membre de la comissió permanent de la Unió de Pagesos Maria Rovira, que participa cada dijous a les tertúlies de Ràdio Vilafranca, ho explicava aquest matí de dijous.

El sindicat recorda el rol que té la pagesia tenint en compte «la seva contribució a l’hora de proveir la població de productes frescos i de proximitat en el marc de la crisi provocada pel coronavirus». Unió de Pagesos recorda que els productors «treballen amb normalitat per seguir complint l’objectiu de subministrar aquests aliments» a la ciutadania.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: