Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una enquesta sobre la 1a quinzena de confinament conclou que cal l’ajuda de l’administració

La FEGP ha avaluat l’impacte i els problemes que estan patint totes les activitats empresarials per a poder reivindicar mesures per poder superar i revertir aquesta situació en un futur immediat.

Quinze dies després de l’anunci de l’Estat d’Alarma la Federació Empresarial del Gran Penedès ha impulsat una enquesta dirigida a tots els seus associats i oberta a la resta d’empreses del territori. L’objectiu era poder avaluar l’impacte i els problemes que estan patint totes les activitats empresarials i poder reivindicar mesures per poder superar i revertir
aquesta situació en un futur immediat. L’enquesta ha estat resposta per 188 empreses del Penedès Garraf. La presidenta de la FEGP, Neus Lloveras, ha volgut destacar les xifres referents a l’activitat empresarial d’aquests 15 dies, les mesures preses per les empreses i les previsions de facturació que fan els empresaris. El 41% de les empreses enquestades confirmen que mantenen l’activitat però
parcialment, mentre que un 21,3% ho fan al 100 % i, en canvi, un 37,8% han tancat. Segons l’enquesta, els motius de tancament han estat en un 47,9 % per obligatorietat, seguit de la manca de subministraments i la manca de personal. Les mesures adoptades per les empreses han estat principalment, al voltant d’un 37,8% la presentació d’ERTOS, seguides de la implantació del teletreball, la flexibilitat, la reducció de jornada, i els acomiadaments en últim cas en un 3,7% del total. Pel que fa a les previsions de facturació els resultats de l’enquesta ens indiquen que la previsió de facturació s’ha reduït respecte als mesos anteriors de fins a un 20% en un 13.3% de les empreses, del 20 al 50% en un 14,9%, , fins al 75% en un 25,5% , essent molt significativa la dada de previsió de reducció de la facturació fins al 100% en un 31.4 % de les empreses.
Lloveras també parlava de les conclusions de l’enquesta. Unes conclusions que van en la línia del que ha estat demanant la federació en les darreres setmanes: ajuda per part de les administracions. Creuen que no s’haurien de fer liquidacions d’impostos ni pagar cotitzacions a la seguretat social mentre duri la crisi. Segons la FEGP aquestes dues mesures donarien més liquiditat a les empreses. L’enquesta al complet es pot consultar al web de la Federació Empresarial del Gran Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: