Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més de 30 makers ja han creat 600 viseres per a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès

Un grup de persones i empreses de Vilafranca s’han organitzat per imprimir equips de protecció individual (EPI) amb impressores 3D.

La formació d’aquest grup es va gestionar el diumenge 22 de març, amb l’objectiu d’evitar que els centres sanitaris de Vilafranca puguin quedar-se sense equips de protecció individual.
El portaveu del grup, batejat com a CV19 FAB Vilafranca, el Jordi Blancafort, ens ha explicat que van començar a través d’amistats i contactes personals i al cap d’uns dies el boca-orella ha fet que s’hi sumin empreses com Família Torres, que ha posat a disposició 2 impressores, o l’escola Montagut, que n’ha aportat una també.

L’organització del grup s’ha basat en un canal digital de missatgeria instantània. Mitjançant aquest grup s’han compartit diversos models de viseres per imprimir en 3D. Un cop impreses les viseres, la Policia Local de Vilafranca les ha recollit i les ha fet arribar a l’Hospital.
El grup CV19 FAB Vilafranca, ja ha imprès 600 viseres de protecció pels professionals sanitaris i n’ha lliurat 300 a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, però també a algun CAP i farmàcies.
Blancafort, en nom de tots ells, explica que estan cansats, però molt satisfets.

Tota la fabricació de les viseres ha comptat amb la col·laboració de l’Àrea de Qualitat, Organització i Innovació del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el suport de l’Ajuntament de Vilafranca.
Ara, aquest grup de makers també es vol centrar en la fabricació de respiradors. Al mateix temps, fa una crida a les persones i empreses de Vilafranca que disposin d’impressores 3D perquè se sumin a aquesta iniciativa. Per col·laborar en la impressió de material de protecció, cal entrar en aquest grup de Telegram: https://t.me/joinchat/B1b9LhiMuW2DhFL8zq4Dhg

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: