Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

FAB Vilafranca contínua treballant per ajudar els centres sanitaris de l’Alt Penedès

JA han entregat un total de 800 marcaretes i estan treballant ara per tal de fer viable un respirador.

El grup de makers vilafranquins contínua la seva tasca de fabricació d’equipament de protecció individual (EPIs) pels centres sanitaris i sociosanitaris de Vilafranca i poblacions properes. En total han fabricat 800 viseres de protecció que s’han repartit per l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, la residència d’avis de Sant Cugat de Sesgarrigues, les residències Santa Teresa de Vilanova i la Geltrú i de Sant Pere de Ribes, i la Fundació Mas Albornà.
Totes les entregues als diferents centres sanitaris de Vilafranca s’han realitzat a través de la Policia Local i seguint les recomanacions de seguretat i higiene. En tot moment, el grup de makers ha estat en contacte amb el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i Garraf i l’Ajuntament de Vilafranca, per seguir les seves recomanacions i indicacions.
A part dels equipaments de protecció individual, FAB Vilafranca ha començat a estudiar el disseny d’un prototip de respirador automàtic. Aquest model de respirador està basat en el projecte Oxygen, un projecte que segueix la filosofia del programari i el maquinari lliure.
Per a la fabricació d’aquest prototip necessiten diferent material, com per exemple: metacrilat, fusta, motors reductors, coixinets, cargols, espàrrecs, frontisses, rodes de tracció i accionaments. Per aconseguir tot aquest material fan una crida a empreses de la zona de Vilafranca que vulguin col·laborar en el projecte. Les empreses interessades poden
escriure un correu a .
A part del respirador Oxygen, també estan estudiant la manera de fabricar respiradors utilitzant pantalles de busseig d’una coneguda marca esportiva.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: