Dilluns, 20 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’equip de robòtica del Montagut es classifica per a la final espanyola de la First Lego League

La final estatal es disputarà a Tenerife el 29 de març, i l’equip vilafranquí coincidirà amb el de l’escola Vedruna de Sant Sadurní.

Format per set alumnes de segon d’ESO de l’Escola Montagut de Vilafranca, l’equip s’ha classificat per la final espanyola de la First Lego League de Robòtica a l quedar segon en la fase provincial que es va disputar dissabte a la Universitat Politècnica de Lleida. Una competició en que van participar 32 equips inscrits de centres d’ensenyament de Catalunya i Andorra.
La First Lego League exalta els valors de la solidaritat i sostenibilitat ambiental. Es disputa a nivell mundial i el format de competició inclou el disseny d’un robot per superar una sèrie de proves i l’elaboració d’un projecte científic, que enguany havia d’estar dedicat a les ciutats sostenibles. El conjunt de les dues proves determina la classificació.
Sota el títol, “City Shaper”, el repte d’enguany ha obligat els equips a observar com les ciutats i els edificis creixen, evolucionen i canvien, i a pensar en solucions noves i innovadores per construir un entorn on viure. En el cas de l’equip vilafranquí, el jurat va valorar en la màxima qualificació el seu projecte científic. Sota el lema “Plug & Live” (endolla i viu), presenta el disseny d’habitatges construïts per mòduls, incorporant materials i energia sostenible.
Paral·lelament, cal destacar que el projecte científic de l’equip vilafranquí va guanyar també el Premi a la Innovació Global. És a dir que opta a ser un dels quatre projectes que representin l’Estat espanyol en la final mundial de projectes de la First Lego League 2020 que se celebrarà als EUA, concretament a Orlando.
Els millors projectes de la Lliga Mundial son adquirits per empreses d’enginyeria amb l’objectiu d’aplicar-los a la vida real.
L’equip Robotix Penedès de l’escola Montagut està format per Mariona Escofet, Martí Escofet, Isaac Caralt, Isaías Murrugarra, Eduard Badia, Paula Crivillés i Èric Beumala. El seu entrenador és el professor de Robotix Penedès, Eudald Crivillés. És la segona vegada que aquest mateix equip es classifica per a la final espanyola. El 2014 va disputar-la a Logroño.
Ara, a la final de Tenerife, els vilafranquins coincidiran amb l’equip de l’escola Vedruna de Sant Sadurní d’Anoia, que es va classificar la setmana passada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: