Dissabte, 30 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès inicia la segona setmana de confinament amb 11 persones ingressades a l’Hospital

A data de dilluns 23 de març l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès té 11 persones ingressades per positiu en coronavirus; mentre que al Garraf la xifra és de 68 els casos confirmats.

L’inici de la segona setmana de confinament ha coincidit també amb l’anunci de l’allargament de la mesura fins a l’11 d’abril. La imatge a Vilafranca i comarca és de carrers buits i poc moviment de vehicles seguint les recomanacions de quedar-se a casa i fer únicament els desplaçaments imprescindibles.
A la comarca la situació a nivell sanitari encara no ha arribat als seus moments més crítics, ni per nombre de casos detectats i ingressats als centres hospitalaris ni per el nombre de defuncions lligades al coronavirus.
A data d’avui a les 1 del migdia el Servei de Comunicació del Consorci Sanitari del Penedès Garraf informava que a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès hi havia 11 persones ingressades per positiu de coronavirus, i altres casos pendents del resultat de les anàlisi. En el cas del Garraf, serien 68 els casos confirmats i ingressats a l’Hospital Sant Camil. Al Garraf, des de l’inici de la crisi s’haurien registrat 3 morts per Covid-19.
D’altra banda, els pacients ingressats a la Unitat de Cures Intensives dels centres del Penedès Garraf ja poden rebre vídeotrucades dels seus familiars, ara que s’ha hagut de restringir les visites per evitar els contagis per Coronavirus SARS-CoV-2.
Des de la UCI s’organitzaran torns de trucades. Els familiars poden realitzar una vídeotrucada de whatsapp al pacient, amb la que es podran veure i parlar. Per facilitar la comunicació s’instal·larà un trípode de manera que el dispositiu quedi fix.
L’objectiu és que tan el pacient com els seus familiars se sentin que poden tenir contacte malgrat l’aïllament i minimitzar així l’angoixa i el neguit de totes dues parts.
El projecte s’ha iniciat a la UCI però està previst que durant els propers dies es posi en marxa a la resta de serveis de l’HRSC i l’HCAP.
També hi ha muntat un circuit e trucades telefòniques a familiars, per mantenir-los informats en tot moment de l’estat de salut dels seus familiars.
Tot i que com dèiem les consignes de quedar-se a casa s’estan seguint arreu, sempre hi ha casos de persones que en fan cas omís. També a Vilafranca s’han produït denúncies a persones que s’han saltat el confinament sense motiu justificable. En aquest sentit, la Policia Local de Vilafranca ha detingut aquest cap de setmana una persona per una desobediència reiterada al compliment del decret d’estat d’alarma. La persona detinguda havia estat denunciada en tres ocasions anteriors per no respecte l’ordre de confinament i es va enfrontar als agents que van procedir a la seva detenció. Aquesta persona ha passat a disposició judicial.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: