Dissabte, 25 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pro Vegueria Penedès satisfeta amb el Congrés i esperançada amb el compromís del territori

Els organitzadors estan satisfets del compromís assolit des del territori per demanar al govern de la Generalitat que agiliti el desplegament de les conselleries i departaments al Penedès.

El congrés finalitzava divendres amb la signatura per part dels alcaldes de les quatre capitals de comarca que conformen la Vegueria, i dels presidents dels quatre Consells Comarcals, del document on es recollien les conclusions i demandes del territori per tal de completar el desenvolupament de la Vegueria Penedès.
En aquest sentit, el president de l’Associació Pro Vegueria Penedès, Fèlix Simón, recordava que havien organitzat el congrés amb dos objectius bàsics que considerava s’havien deixat molt clars en les conclusions. D’una banda es tractava de reclamar a la classe política el desenvolupament de les competències i dotar de contingut la Vegueria; de l’altra començar a marca els camins que han de permetre fer-la realitat.
Simon recordava que la participació en els actes previs al Congrés, i divendres al mateix congrés a Castellet van ser tot un èxit. Divendres passat es va comptar amb la participació de 17 experts que van acabar de complementar les diferents ponències. Amb el material que s’ha desenvolupat ja es pot anar concretant els camins que es proposen des del territori per fer realitat la Vegueria. Per Pro Vegueria Penedès el Congrés és l’inici d’una etapa que ha de recollir un projecte col·lectiu que ha de donar com a resultat una Vegueria útil i propera al ciutadà.
Fèlix Simon apunta tres conclusions que es poden extreure del document signat divendres, i que passen per demanar que es desenvolupi d’una vegada el Pla Territorial Parcial, amb participació ciutadana; que es doti de contingut i per tant es faci el desplegament de les competències i delegacions territorials de les conselleries i departaments; i finalment un compromís amb l’agenda 2030 per un desenvolupament sostenible del territori.
Per tot plegat, des de Pro Vegueria Penedès demanen que es constitueixi un Consell de Vegueria que serveixi com a interlocutor amb el Govern des del territori. Ara per ara hi ha un delegat territorial, però falta un ens que reculli les reclamacions i la veu del Penedès.
Volen també el compromís de Vice presidència de la Generalitat de reunir-se abans de 30 dies amb els alcaldes de les capital de comarca i els presidents del Consells Comarcals per tal marcar com i on es situaran les delegacions de les diferents conselleries al territori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: