Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els anglesos que viuen al Penedès se senten desinformats i abandonats amb el Brexit

Alguns d’ells fa molts anys que no poden votar ni aquí ni a Gran Bretanya

Al voltant de mig milió de britànics viuen a l’Estat espanyol i més de 20.000 a Catalunya. Dos d’ells són la Susan Hursey i el Douglas Suttle. La Susan porta més de 30 anys a Vilafranca i és professora d’anglès autònoma i traductora, mentre que el Douglas fa de mestre d’anglès a l’escola Montagut i porta 10 anys vivint aquí. Hem volgut saber quines són les seves sensacions al voltant del Brexit. En general són sentiments de decepció, solitud i desinformació.
La Susan fa quinze anys que no pot votar ni aquí ni al seu país d’origen ja que per votar a Espanya li demanen que prescindeixi de la nacionalitat anglesa i a Gran Bretanya tampoc pot votar perquè fa més de 15 anys que no viu al país de naixement. Si parlem de l’origen del Brexit, el Douglas és de l’opinió que el seu país sempre s’ha sentit superior a qualsevol altre i mai s’ha implicat prou amb la Unió Europea.
El Douglas se sent decebut amb el seu país i, considera, que s’han dit moltes mentides que han provocat la divisió d’Anglaterra en dues parts clarament diferenciades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: