Divendres, 8 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Finalment Europa no promourà l’etiquetatge del vi amb l’advertència ‘l’alcohol causa càncer’

El Parlament Europeu s’ha fet enrere i s’ha limitat a demanar en una resolució que la futura etiqueta del vi recomani un consum moderat i responsable.

D’aquesta manera no recomanarà una advertència sanitària, com exigia l’informe inicial de la comissió parlamentària especial per a la lluita contra el càncer. En l’últim moment s’ha introduït una esmena per eliminar aquesta referència a l’etiqueta sanitària que havia alarmat el sector del vi.
El document és una recomanació i inclou aspectes que s’haurien de millorar a la Unió Europea en la lluita contra el càncer, per exemple la compra conjunta de medicaments i garantir la igualtat d’accés a tractaments de medicines a tots els països del bloc comunitari. Aquest dimarts l’eurocomissària de Salut, Stella Kyriakides, va defensar que el possible etiquetatge del vi com a cancerigen no era un atac contra cap cultura gastronòmica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: