Dimarts, 25 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El projecte ‘Vinyes per calor’ seria exportable a altres zones d’Europa a través de AgroBioHeat

El projecte ha comptat amb finançament europeu, i amb aquestes sessions es feia també el retorn cap a la Unió Europea de la feina feta per tal d’aprofitar les restes de poda per generar energia.

Aquest dijous finalitzava l’estada dels membres europeus del projecte AgroBioHeat que aquests dies han estat a Vilafranca participant d’unes jornades europees que han servit per mostrar com a exemple de bones pràctiques el projecte ‘Vinyes per calor’ que impulsa l’Ajuntament de Vilafranca.
En la cloenda, el regidor de Projectes Estratègics, Aureli Ruiz, comentava que es tracta de posar en comú diferents propostes per lluitar contra el canvi climàtic i les emissions de CO2. En el cas de Vilafranca parlant de ‘Vinyes per calor’ que està finançat amb fons europeus i que ara es veu que podria ser també exportat a altres zones d’Europa.
Des de la Asociación Espanyola de Valorización de la Biomasa, Avebiom, es considera que l’estada a Vilafranca ha servit per presentar un projecte interessant i que ja ha despertat l’interès d’algunes empreses d’altres països. Pablo Rodero és el responsable de projectes europeus d’Avebiom.
Els assistents s’han acostat abans de cloure la seva estada al Penedès fins a la caldera de biomassa instal·lada al barri de la Girada, al costat de l’Arxiu comarcal i que dona servei a diversos equipaments de la zona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: